Консултирай се с лекар онлайн

Новини

Блог, статии и интерени факти

Найкомс ЕООД e избрана да стане част от програма за стимулиране и насърчаване растежа на български малки и средни предприятия

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че фирма Найкомс ЕООД e избрана да стане част от програма за стимулиране и насърчаване растежа ...

Телемедицината ще ни спести средства, време и въглеродни емисии

След 20 години хората дори няма да помнят времето, в което не са имали „доктор“ в джоба си...

Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Мкеър ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.073-6902-C01 от 04.08.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на икономиката, с предмет ...

Телемедицината подпомага, а не застрашава комуникацията и физическия преглед при лекар

Ако преди пандемията всички бяха единодушни, че телемедицината е бъдещето, то извънредното положение ...

Телемедицината набира скорост в България

Вероятно на всеки един от вас му се е налагало да се реди на опашка пред кабинета на личния си лекар и да прекара там часове.

Защо българските потребители ще предпочитат телемедицината?

Макар и в България все още да се борим с доста предразсъдъци, по време на пандемията се потвърждава ползата от телемедицината за човека.

Смели стъпки към телемедицината

„Платформата Medcare дава възможност за комуникация между пациент и лекар, без значение на географското положение на двете страни.“

Телемедицината лекува от дистанция и спестява време и пари

Българският пазар все повече се отваря към възможностите за онлайн диагностика, проследяване на здравословното състояние и лечение.

Скритите възможности на телемедицината

Телемедицината е бъдещето! Това се чува все по-често тези дни и от лекари, експерти, правителство. На другия край са и хората, които напълно отричат тези възможности.

Телемедицината - иновативен помощник в действие

Отдалечената диагностика на някое заболяване или изпращането на здравен съвет дистанционна са възможности, които не заместват физическия преглед от лекар. В редица случаи обаче, това е единствен възможен вариант за медицинска помощ. На някои места в страната лекар отива само веднъж месечно. И именно тук идва на помощ телемедицината.

Kак да получим навременна и професионална лекарска консултация, без да се налага да посещаваме кабинет?

Една необичайна консултация, онлайн, чрез специализирана платформа за връзка лекар - пациент. Тя е разработена от българска IT компания и е предоставена напълно безплатно, в периода на извънредното положение, за ползване от всички медици, желаещи да извършват онлайн консултации.

Онлайн консултация на живо в ефир

Като гости в студиото на „Делници“ по телевизия Евроком имахме възможност да направим истинска здравна консултация на живо в ефира.

В България е напълно възможно и реално да има телемедицина

Във „Вечерното шоу на Слави“ с Иван Йосифов, управител на „Найкомс“, се обсъжда телемедицината в България и възможностите на платформата за телеконсултации Medcare.bg като с удоволствие споделяме някои допълнения към акцентите от интервюто...

Дистанционното консултиране намалява натиска върху здравната система и има социална мисия

Найкомс предлага безвъзмездно иновативна телемедицинска технология за онлайн комуникация както с лекари, така и между медицински специалисти, по време на ограничителните мерки заради коронавируса.

Найкомс дава безвъзмездно технологични възможности за телемедицина в борбата с COVID-19

Найкомс предлага безвъзмездно напълно разработена система за телемедицина като алтернатива за безопасен достъп до здравни услуги в условия на усложнена здравна ситуация.„Телемедицината е технология, която сама по себе си не лекува, но, както отбелязва и Световната Здравна Организация, „разстоянието е критичен фактор“

8 стъпки за постигане на успех с телемедицината

От регулярно проследяване на здравословното състояние до нововъзникнала нужда от консултация с лекар, телемедицината разрушава бариерите в здравеопазването по целия свят.

Списание FORBES България отличи победителите във FORBES Business Awards 2020.

Конкурсът, който отличава най-добрите бизнес практики, социално отговорни компании и предприемаческия дух, се проведе на 28 януари 2020г.Чрез бизнес наградите FORBES България търси, открива и отличава шампионите в свободното предприемачество и насочва вниманието на обществото към техните успехи.

Марката „Високи постижения в иновациите“

Найкомс получава правото да използва марката "Високи постижения в иновациите" отличен с награда за „Иновационно предприятие на годината 2019“ в категория Социална иновация за разработената цялостна екосистема за телемедицина.

Признанието е приятно и удовлетворяващо!

В конкурса участват както иновативни български новостартиращи предприятия, така и вече утвърдени компании. Традиционно наградите се връчват лично от Президента на България.

Телемедицина: как от „Пирогов“ ще консултират пациенти по интеренет?

На 1ви Юни 2019година беше направено официално представяне пред медии на "Национална Мрежа за между Болнична Комуникация" (НМБК) базирана на платформата "Медкеър". НМБК дава възможност за осъществяване на комуникация между медицински заведения без значение от географското им разположение.