Консултирай се с лекар онлайн

8 стъпки за постигане на успех с телемедицината

От регулярно проследяване на здравословното състояние до нововъзникнала нужда от консултация с лекар, телемедицината разрушава бариерите в здравеопазването по целия свят.


Телемедицината разширява обхвата на здравните грижи може да подобри резултатите за пациентите и значително да намали разходите и за двете страни. Същвеременно облеквача неравномерния натиск върху здравната система. Но за някои клиницисти телемедицината все още е обвита в мистерия - често защото не са сигурни как да започнат.

8 Steps telemedecine

Мнозина все още мислят за онлайн медицинските решенията като ограничени до писмет чат или базирани на отбелязването на предварително зададени симптоми. Съвременните инструменти за телемедицина позволяват аудио-видео консултация във виртуален кабинет в реално време, обмен на данни, включително и от образна диагностика, визуализиране на данни от диагностични медицински устройства и други. Други доставчици се притесняват, че добавянето на онлайн технологични решение ще бъде твърде сложно или отнема много време - но съвременните решения са толкова лесни за навигиране, че клиницисти и пациенти могат незабавно да се свържат и да се съсредоточат върху лечението.


Предлагаме ви 8 стъпки започване и постигане на успех с телемедицина

1. Знайте своите възможности.

Въпреки, че онлайн аудио-видео консултацията може да помогне бързо и ефективно да се решата редица проблеми, то не се налага да диагностицирате пациентите въз основа само на съобщени симптоми. Възможността за сигурно предаване на медицинска информация като резултати от лаборатории, рентгенови снимки, видео или ЯМР за оценка помагат за мнение базирано на доказателства. Интегрираните диагностични медицински устройства също предоставят ценна информация. Можете да наблюдавате хронично болни пациенти у дома, като събирате дистанционно данни като кръвно налягане, кръвна захар, сърдечна честота, тегло или нива на кислород.

2. Разработете стратегия.

Преди да се гмурнете в телемедицината е важно да изясните своите цели и да имате реалистични очаквания. Ще компенсирате ли недостиг на специалисти по заразни болести, например? Имате ли пациенти, които изпитват затруднения с предвижването до кабинета ви? Искате ли да намалите препълнените чакални пред кабинета и да имате време за случаите, нуждаещи се от вашата намеса? Искате ли да предоатвяте здравни грижи за всички в страната, така, че хора и от отдалечените места да имат равнопоставен достъп до вас?

3. Запознайте се с начините на заплащане

Имате възможност да изберете цени за различните видове онлайн консултации, например. Всички форми на телемедицина имат различни политики. Разберете има ли възможност за покритие на консултациите от застрахователни дружества и какъв обхват на услуги възстановяват. И не забравяйте, че освен директните приходи, използването на телемедицина може да увеличи доверието от страна на пациентите, на намили ненужно пътуване и на двете страни и да доведе дори до спестявания на разходи.

4. Потърсете техническа консултация

Разберете как вашата програма за телемедицина ще взаимодейства с другите съществуващи софтури и комуникационни мрежи, които използвате. Фирмите предлагат интеграция с голяма част от използваните специализирани софтуери. Обсъдете къде и как ще се съхраняват данните. Изяснете евентуалната необходимост от подмяна на камера или микрофон и всичко, което ви притеснява в безплатна техническа консултация с доставчика на решението за телемедицина.

5. Оценете решенията за телемедицина

Необходимо решението за телемедицина да отговаря на вашите очаквание и нужди. Оценето го като си отговорите на няколко въпроса: До колко е гъвкаво и предлага ли се решение „от край до край“ или е предимно писмена асинхронна комуникация? Предлага ли и допълнителни възможности за консултация основана на доказателства в допълнение кум аудио-видео разговорите в реално време? Ще трябва ли да ангажирам трета страна, за да предоставям това телемедицинско решение? До колко решението може да расте и да се развива успоредно с вашите нужди?

6. Тествайте

На много места се предлага тестов период, от който ви препоръчваме да се възползвате. Практическите сесии могат да тестват функционалността на различни клинични ситуации и да помогнат на персонала да се чувства комфортно, използвайки решението. Не забравяйте също да излъскате своя „външен вид“, като носите твърди, неутрални цветове, научете как да осъществявате контакт с очите с пациента при видео посещение и изучавате най-добрите практики за виртуална комуникация.

7. Разяснете на пациентите си

Много пациенти дори не са наясно, че съществува телемедицина, затова им кажете за вашата програма по време на срещи и чрез имейли и листовки. За възрастни хора или пациенти с увреждания общувайте и с лицата, които се грижат за тях - и уверете всички пациенти, че техните данни ще бъдат безопасни. Някои общини също подпомагат населението си като им осигуряват технически достъп и уединение за здравна консултация.

8. Не спирайте да се информирате

Устройствата и софтуера за телекомуникации продължават да напредват. Клиницистите винаги намират нови начини за изпозлване на отдалечените грижи. Поддържайте връзка с индустрията и вашия доставчик. Следвате блогове на доставчици и специализирани издания, огранизации и други.


Бъдете смели


Без бариера за започване и с минимални изисквани, телемедицината предлага на всеки път към ефективно използване на ресурсите в едно с качествена грижа. Прилагайте нови и съвременни подходи, облекчете графика и предпазете здравето си.


Ние сме тук, за да отговорим на вашите въпроси и да ви помогнем да намерите правилното телемедицинско решение за вашата практика. Обадете се (+359) 887 887 959 или се свържете с нас онлайн.