Консултирай се с лекар онлайн

Kак в условията на социална изолация да получим навремена и професионална лекарска консултация без да се налага да посещаваме кабинет?

Чрез разработената от Найкомс платформа пациентът може да избере лекар, да си запази час и да комуникират онлайн.

Една необичайна консултация, онлайн, чрез специализирана платформа за връзка лекар - пациент. Тя е разработена от българска IT компания и е предоставена напълно безплатно, в периода на извънредното положение, за ползване от всички медици, желаещи да извършват онлайн консултации.


Иван- medcare.bg: Платформата дава възможност за запазване на часове, за онлайн консултация, аудио и видео комуникация между пациент и лекар, прехвърляне на файлове, консултация по документи. Задаване на писмени въпроси и отговаряне.


За да се възползваме от нея, не се налага свалянето на специално приложение. Нужно е само регистрация в сайта medcare.bg.


Само с няколко кликвания всеки пациент може да направи своя избор на лекар в базата данни, групирани по медицински специалности и да си запази час.


А в специално поле можем да опишем дори симптомите на заболяването си, за да може лекарят да вземе своето решение.


Най-често от платформата се възползват хора с хронични заболявания, при които се налага периодична консултация със специалисти.


Доц. Яна Симова - зав. отделение "Кардиология": В момента онлайн медицината ни помага страшно много тя ни позволява да направим контакта с нашите пациенти в услоивя на пандемия. Тя разбира се не заменя контакта на живо, но все пак ни дава възможност да помогнем дори и от поголямо расотяние на нашите пациенти.


До момента от платформата за онлайн медицински консултации са се възползвали над 10 000 пациенти.


Вижте целия репортаж тук