Консултирай се с лекар онлайн

Найкомс е финалист на Форбс 2020

Списание FORBES България отличи победителите във FORBES Business Awards 2020.

Конкурсът, който отличава най-добрите бизнес практики, социално отговорни компании и предприемаческия дух, се проведе на 28 януари 2020г.Чрез бизнес наградите FORBES България търси, открива и отличава шампионите в свободното предприемачество и насочва вниманието на обществото към техните успехи. Това състезание насърчава предприемаческия дух, добрите бизнес практики и социалната отговорност, вдъхновява българите да следват мечтите си.


В конкурса тази година са участвали рекордните 91 кандидатури от 73 български компании.  – 17 за Стартъп на 2020, 16 за Работодател на 2020, 10 в Обществено отговорна компания на 2020 и 48 за Компания на годината, където раздадоха награди в секторите Финанси, Образование, Селско стопанство, Информационни и комуникационни технологии, Търговия, Производство и Услуги.


Победителите бяха определени по строги и утвърдени правила. Кандидатстването продължи от 8 октомври до 10 декември 2019 година, а компаниите трябваше да отговарят на специфични въпроси за категорията в която кандидатстваха. Техните отговори се оценяваха с точки от независимо жури, съставено от уважавани бизнес лидери от различни сектори на икономиката: Лъчезар Богданов, главен икономист в ИПИ; Любен Белов, партньор в LAUNCHHubVentures; Мария Шишкова, управляващ съдружник на AIMS Human Capital; Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово; Огнян Донев, мажоритарен собственик, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Софарма“ и Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на директорите на „Карол“.